Recept za pitu sa bundevom bez kapi ulja: Osvaja na prvi zalogaj
Ukusna je i sutradan
Post je počeo juče, a vredne domaćice već smišljaju recepte koje će spremati svojoj porodici. Slatka pita koja je česta u našim domaćinstvima je bundevara, a vrlo lako je možete spremiti i u posnoj verziji bez ulja.
Razlike u ukusu gotovo i da nema, a priprema je vrlo jednostavna.
Sastojci:
- 1 pakovanje tankih kora za pitu
- 1 kg bundeve
- 1 kesica vanil šećera
- 5 kašika šećera
- 1 kašičica cimeta
- šećer u prahu za posipanje
- kisela voda
- šaka suvog grožđa
Priprema:
Tiganj dobro zagrejte, sipajte malo vode, pa dodajte bundevu koju ste prethodno izrendali na krupno rende.
Kada bundeva omekša, dodajte običan i vanil šećera, šaku suvog grožđa i cimet, pa sve mešajte nekoliko minuta.
Prvu koru premažite sa tri kašike fila. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem.
Postupak ponavljate sve dok imate fila i kora.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa ređajte rolate.
Rolate premažite kiselom vodom.
Pitu pecite u hladnoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.
Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)