Recept za pitu sa bundevom bez kapi ulja: Osvaja na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukusna je i sutradan

Bundevara / Foto: Shutterstock

Post je počeo juče, a vredne domaćice već smišljaju recepte koje će spremati svojoj porodici. Slatka pita koja je česta u našim domaćinstvima je bundevara, a vrlo lako je možete spremiti i u posnoj verziji bez ulja.

Razlike u ukusu gotovo i da nema, a priprema je vrlo jednostavna.

Sastojci:

  • 1 pakovanje tankih kora za pitu
  • 1 kg bundeve
  • 1 kesica vanil šećera
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • šećer u prahu za posipanje
  • kisela voda
  • šaka suvog grožđa

Priprema:

Tiganj dobro zagrejte, sipajte malo vode, pa dodajte bundevu koju ste prethodno izrendali na krupno rende.

Kada bundeva omekša, dodajte običan i vanil šećera, šaku suvog grožđa i cimet, pa sve mešajte nekoliko minuta.

Prvu koru premažite sa tri kašike fila. Odozgo stavite još dve kore, s tim što ćete samo treću premazati uljem.

Postupak ponavljate sve dok imate fila i kora.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa ređajte rolate.

Rolate premažite kiselom vodom.

Pitu pecite u hladnoj rerni na 180 stepeni oko sat vremena.

Kada je gotova, ostavite je da se prohladi, pa pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)