Savršen posni ručak: Recept za pripremu prebranca koji će uspeti svima

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najukusniji deo posne trpeze

Foto: Shutterstock

Zimi, a posebno u vreme posta, zasigurno je da će se prebranac u nekoliko navrata naći na vašoj trpezi. Ukusan je i jednostavan za pripremu uz prave mere. Na ovaj način ga najlakše možete pripremiti.

Sastojci:

  • 500 grama krupnog belog pasulja
  • 500 grama crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • so
  • biber
  • ulje
  • aleva paprika
  • lovorov list

Priprema:

U šerpu sipajte pasulj, nalijte ga vodom i kuvajte dok voda ne provri. Potom procedite pasulj, tu prvu vodu bacite, pa nalijte novu vodu i kuvajte na srednje jakoj vatri dok se pasulj ne skuva. Opet ga procedite, a drugu vodu u kojoj ste kuvali pasulj ostavite sa strane.

Iseckajte crni luk na rebarca, pa ga dinstajte na ulju dok ne postane "staklast". Zatim dodajte iseckan beli luk, promešajte, dinstajte još par minuta i skinite posudu sa ringle. Dodajte so, alevu papriku i biber, pa još jednom sve dobro promešajte.

Sud u kom ćete zapeći prebranac podmažite uljem, stavite polovinu pasulja, preko toga dodajte izdinstan luk, a onda i drugu polovinu pasulja. Prelijte šoljom vode u kojoj se kuvao pasulj, stavite lovorov list i zapecite u rerni dok voda ne ispari.

Prijatno!

(Telegraf.rs)