Recept za posne medenjake: Mekani i ukusni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cela kuća će mirisati na njih

Foto: Shutterstock

Medenjaci su slatki klasik koji nam uvek zamiriše na praznike. Iako je njihov tradicionalni recept mrsan, uz ovaj koji smo pripremili, i oni koji poste će moći da uživaju u njihovom neodoljivom ukusu.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 10 kašika ulja
  • 10 kašika vode
  • 10 kašika šećera
  • 1 kašika meda
  • 1 kašika cimeta
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1 limun

Priprema:

U većoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke izuzev šećera u prahu, pa dodajte ulje i vodu i zamesite testo.

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite testo na jedan centimetar debljine.

Čašom ili kalupom vadite testo.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa stavite medenjake i pecite 10 minuta na 200 stepeni.

Kada su gotovi, ostavite ih da se prohlade.

Za to vreme napravite glazuru. Iscedite sok od jednog limuna, pa mu dodajte pet kašika šećera u prahu i sve dobro umutite. Preliv bi trebalo da bude nešto gušći od smese za palačinke. Kašičicom nanesite preliv preko medenjaka i ostavite da se glazura stegne.

Prijatno!

Video: Napravite sladoled tortu od 4 sastojka za samo desetak minuta

(Telegraf.rs)