Najukusniji pekarski krompir, hrskaviji od pomfrita: Recept za prilog koji ćete često praviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iako prženje krompirića deluje kao lagan posao, u praksi se dokazalo da to baš i nije tako

Foto: Shutterstock

Krompir kao prilog je najčešći izbor većine domaćica. Ukusan je, dobro se uklapa uz većinu glavnih jela i postoji pregršt recepata za pripremu.

Ipak, jedan način pripreme preovlađuje - pekarski krompir gotovo svi vole i prilično ga je jednostavno spremiti.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 100 ml ulja
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • so
  • začini po želji

Priprema:

Oljuštite krompir, isecite ga na četvrtine, pa ga spustite u šerpu sa vodom i skuvajte. Vodite računa da se krompir ne prekuva, jer će se u tom slučaju raspadati prilikom prženja.

Kuvani krompir ocedite od vode, pa ga uvaljajte u kukuruzno brašno sa svih strana. To će mu obezbediti hrskavost.

Tepsiju nauljite, pa je stavite u rernu da se ulje zagreje. Potom izvadite tepsiju iz rerne, rasporedite krompir, posolite ga, dodajte začine po želji i pecite dok ne porumeni.

Služite uz glavno jelo i salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)