Recept za jelku od lisnatog testa: Punjena ukusnim kremom, osvojiće vas na prvi zalogaj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mališani će biti oduševljeni

Foto:Shutterstock

Danas smo za vas pripremili recept za slatku jelku od lisnatog testa koja je spolja hrskava, a iznutra vazdušasta i punjena kremom ili nekim drugim namazom.

Sprema se veoma brzo, a ukus i izgled će vas osvojiti.

Sastojci:

  • 2 pakovanja lisnatog testa
  • 2 pune kašike čokoladnog krema
  • 1 žumance
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Na radnu površinu pospite malo brašna, pa razvucite lisnato testo, ali vodite računa da ne bude previše tanko.

Na testo ravnomerno namažite krem, pa preko njega stavite i drugo lisnato testo koje ste razvukli.

Testo isecite u oblik jelke, pa je sa strane isecite na rese debljine jednog prsta.

Rese uvijte tako da dobijete spirale.

Jelku prebacite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, pa je premažite umućenim žumancetom.

Pecite je u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Kada je gotova, ostavite je da se malo prohladi, a onda je pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)