Pasta alla Gricia: Nikad jednostavnije, a nikad ukusnije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za one koji nemaju baš puno vremena

Foto: Shutterstock

Jednostavni sastojci i laka priprema su mnogima važni za pripremu ukusnog ručka za koji i nemaju baš mnogo vremena. To je suština italijanske kuhinje iz koje i dolaze najukusnija jela. Ovako spremljenu pastu ćete sigurno zavoleti i nakon prvog zalogaja poželeti da samo nju i spremate.

Sastojci:

  • 400 g debljih špageta
  • 200 g slanine
  • ekstra devičansko maslinovo ulje
  • 100 g pekorino sira (od ovčjeg mleka)
  • biber

Priprema:

Iseckanu slaninu propržite na malo ulja.

Za to vreme kuvajte testeninu, pa je lepo ocedite, sačuvajte malo vode. Potom dodajte testeninu slanini koju ste pržili u tiganju.

Dodajte i malo vode u kojoj se testenina kuvala, pa dodajte i sir i začinite sve to biberom.

Video: Umesto u vodu, spustila je sirove špagete u sok od paradajza - Italijani plaču od muke

(Telegraf.rs)