Pasta alla Gricia: Nikad jednostavnije, a nikad ukusnije
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Za one koji nemaju baš puno vremena
Foto: Shutterstock
Jednostavni sastojci i laka priprema su mnogima važni za pripremu ukusnog ručka za koji i nemaju baš mnogo vremena. To je suština italijanske kuhinje iz koje i dolaze najukusnija jela. Ovako spremljenu pastu ćete sigurno zavoleti i nakon prvog zalogaja poželeti da samo nju i spremate.
Sastojci:
- 400 g debljih špageta
- 200 g slanine
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- 100 g pekorino sira (od ovčjeg mleka)
- biber
Priprema:
Iseckanu slaninu propržite na malo ulja.
Za to vreme kuvajte testeninu, pa je lepo ocedite, sačuvajte malo vode. Potom dodajte testeninu slanini koju ste pržili u tiganju.
Dodajte i malo vode u kojoj se testenina kuvala, pa dodajte i sir i začinite sve to biberom.
Video: Umesto u vodu, spustila je sirove špagete u sok od paradajza - Italijani plaču od muke
(Telegraf.rs)