Recept za puter-kiflice: Mekane kao pamuk i ukusne

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odlične su i za doručak i večeru

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Kiflice skoro svi obožavaju. Sa sirom, šunkom, kremom, džemom - nije važno, jer za tren oka nestanu sa trpeze. Od svih kiflica, mnogima su omiljene puter-kiflice za koje mnogi misle da ih je teško napraviti.

Zato smo za vas pripremili jednostavan recept koji ćete podeliti sa svima.

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 150 ml mleka
  • kesica suvog kvasca
  • 100 ml gazirane vode
  • 50 ml ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 150 g putera

Priprema:

U dubljoj posudi pomešajte kvasac, mlako mleko i jednu kašiku brašna. Zatim dodajte belance, kiselu vodu, ulje, so i ostatak brašna.

Zamesite testo koje se odvaja od zidova posude.

Na radnu površinu sipajte malo brašna, pa stavite testo i isecite ga na četiri dela.

Svaki deo razvucite na manji krug i isecite osam trogulova.

Trouglove urolajte u oblik kiflice.

Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenj. Papir premažite sa malo putera i preko putera slažite kiflice.

Ostavite ih da odmaraju pola sata.

Umutite žumance sa malo mleka i premažite kiflice. Na svaku kiflicu stavite kockicu putera.

Kiflice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.

Prijatno!

Video: Ovaj pekar je toliko vešt da za minut iseče 500 kiflica

(Telegraf.rs)