Recept za puter-kiflice: Mekane kao pamuk i ukusne
Odlične su i za doručak i večeru
Kiflice skoro svi obožavaju. Sa sirom, šunkom, kremom, džemom - nije važno, jer za tren oka nestanu sa trpeze. Od svih kiflica, mnogima su omiljene puter-kiflice za koje mnogi misle da ih je teško napraviti.
Zato smo za vas pripremili jednostavan recept koji ćete podeliti sa svima.
Sastojci:
- 500 g brašna
- 150 ml mleka
- kesica suvog kvasca
- 100 ml gazirane vode
- 50 ml ulja
- 1 jaje
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 150 g putera
Priprema:
U dubljoj posudi pomešajte kvasac, mlako mleko i jednu kašiku brašna. Zatim dodajte belance, kiselu vodu, ulje, so i ostatak brašna.
Zamesite testo koje se odvaja od zidova posude.
Na radnu površinu sipajte malo brašna, pa stavite testo i isecite ga na četiri dela.
Svaki deo razvucite na manji krug i isecite osam trogulova.
Trouglove urolajte u oblik kiflice.
Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenj. Papir premažite sa malo putera i preko putera slažite kiflice.
Ostavite ih da odmaraju pola sata.
Umutite žumance sa malo mleka i premažite kiflice. Na svaku kiflicu stavite kockicu putera.
Kiflice pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)