Recept za lovačke šnicle: Najmekše meso čiji ukus nećete zaboraviti
1
Vreme čitanja: oko 1 min.
Probudiće sva vaša čula
Foto: Shutterstock
Da bi postigli savršenu teksturu i ukus mesa, potrebno je malo truda. Pogotovo kada se opredelite za teletinu. Priprema lovačkih šnicli je laka i brza, stoga nećete pogrešiti, a potrebno je samo da dosledno pratite recept.
Sastojci:
- 500 g telećih šnicli
- 100 g brašna
- dva čena belog luka
- mlevena slatka paprika
- biber
- 500 ml soka od paradajza
- ulje
- začini po ukusu
Priprema:
Šnicle istanjite čekićem za meso i dobro usolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte meso.
U zagrejan tiganj sipajte ulje i spustite meso da se prži. Kada šnicle malo dobiju boju, izvadite ih i na istom ulju popržite sitno seckan beli luk. Dodajte jednu kašiku brašna, začine i biber, pa kada se to uprži sipajte sok od paradajza.
Šnicle vratite u sos i dinstajte uz konstantno dolivanje vode dok šnicle ne omekšaju.
Šnicle služite uz pire krompir i sezonsku salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)