Recept za lovačke šnicle: Najmekše meso čiji ukus nećete zaboraviti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Probudiće sva vaša čula

Foto: Shutterstock

Da bi postigli savršenu teksturu i ukus mesa, potrebno je malo truda. Pogotovo kada se opredelite za teletinu. Priprema lovačkih šnicli je laka i brza, stoga nećete pogrešiti, a potrebno je samo da dosledno pratite recept.

Sastojci:

  • 500 g telećih šnicli
  • 100 g brašna
  • dva čena belog luka
  • mlevena slatka paprika
  • biber
  • 500 ml soka od paradajza
  • ulje
  • začini po ukusu 

Priprema:

Šnicle istanjite čekićem za meso i dobro usolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte meso.

U zagrejan tiganj sipajte ulje i spustite meso da se prži. Kada šnicle malo dobiju boju, izvadite ih i na istom ulju popržite sitno seckan beli luk. Dodajte jednu kašiku brašna, začine i biber, pa kada se to uprži sipajte sok od paradajza.

Šnicle vratite u sos i dinstajte uz konstantno dolivanje vode dok šnicle ne omekšaju.

Šnicle služite uz pire krompir i sezonsku salatu.

Prijatno!

(Telegraf.rs)