Recept za krokete od krompira: Spolja hrskavi, a iznutra meki

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brza i laka priprema

Foto:Shutterstock

U našoj zemlji krompir je skoro pa obavezan prilog na svakom ručku. Domaćice ga spremaju na više načina - kao pire, pomfrit ili zapečen u rerni. Ukoliko želite nešto novo, pogledajte recept koji smo spremili za vas.

Ukusni kroketi se lako spremaju i idealno se slažu uz svako jelo.

Sastojci:

  • 500 g krompira
  • 100 g brašna
  • 30 g maslaca
  • 1 kašika biljnog začina
  • 2 žumanca
  • 100 g kačkavalja
  • ulje za prženje

sastojci za pohovanje:

  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 200 g prezli

Priprema:

U ključaju vodu spustite krompir da se kuva sa sve ljuskom. Kada je gotov, ostavite ga da se ohladi, a onda ga oljuštite i izgnječite.

U krompir dodajte mešavinu začina, brašno, maslac i žumanca.

Umesite testo.

Ukoliko je potrebno dodajte još malo brašna.

Na ruku stavite malo brašna, pa vadite deo testa, malo ga rastanjite i u sredinu stavite kačkavalj koji ste isekli na listiće.

Zatim formirajte krokete.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala.

U jednom tanjiru umitite jaja, u drugi stavite brašno, a u treći prezle.

Krokete prvo uvaljate u brašno, pa u jaja, pa u prezle.

Zatim ih spuštajte u duboko i vrelo ulje.

Kada dobiju zlatnu boju, vadite krokete i stavljate ih na papirni ubrus koji bi trebalo da upije višak ulja.

Služite ih tople.

Prijatno!

(Telegraf.rs)