Krmenadle u sosu od pečuraka: Rapsodija ukusa u kojoj ćete uživati

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meso koje se topi u ustima

Foto:Shutterstock

Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak, međutim ako ih ne spravite kako bi trebalo, mogu da budu tvrde i neukusne.

Zato smo za vas pripremili jednostavan recept za sočne krmenadle koje će vam uspeti svaki put.

Sastojci:

  • 500 g krmenadli
  • 300 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 100 ml belog vina
  • 4 kašike brašna
  • 1 dl vode
  • so
  • biber
  • ulje
  • začini po ukusu

Priprema:

Krmenadle odvojte od kostiju, pa meso uvaljate u brašno.

U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje, spuštajte krmenadle.

Kratko ih pržite s obe strane.

Izvadite krmenadle, pa u istoj ulju dinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast.

Kada luk omekša, dodajte seckane pečuke, beli luk, so, biber i začine po ukusu.

Krmenadle stavite na pečurke, pa sve prelijte vodom i belim vinom. Vodite računa da krmenadle ogreznu.

Kada tečnost prokuva, smanjite temperaturu, poklopite meso i ostavite ga da se krčka još 45 minuta.

Kada su gotove, služite ih uz omiljeni prilog.

Prijatno!

Video: Recept za musaku kakvu do sada niste probali: Tradicionalno jelo na moderan način

(Telegraf.rs)