Krmenadle u sosu od pečuraka: Rapsodija ukusa u kojoj ćete uživati
Meso koje se topi u ustima
Krmenadle su uvek dobar izbor za ručak, međutim ako ih ne spravite kako bi trebalo, mogu da budu tvrde i neukusne.
Zato smo za vas pripremili jednostavan recept za sočne krmenadle koje će vam uspeti svaki put.
Sastojci:
- 500 g krmenadli
- 300 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- 4 kašike brašna
- 1 dl vode
- so
- biber
- ulje
- začini po ukusu
Priprema:
Krmenadle odvojte od kostiju, pa meso uvaljate u brašno.
U tiganj sipajte ulje, pa kada se zagreje, spuštajte krmenadle.
Kratko ih pržite s obe strane.
Izvadite krmenadle, pa u istoj ulju dinstajte sitno seckan crni luk dok ne postane staklast.
Kada luk omekša, dodajte seckane pečuke, beli luk, so, biber i začine po ukusu.
Krmenadle stavite na pečurke, pa sve prelijte vodom i belim vinom. Vodite računa da krmenadle ogreznu.
Kada tečnost prokuva, smanjite temperaturu, poklopite meso i ostavite ga da se krčka još 45 minuta.
Kada su gotove, služite ih uz omiljeni prilog.
Prijatno!
(Telegraf.rs)