Recept za planinsku pitu sa sirom: Hrskava i ukusna
Idealna za porodični doručak
Ukoliko nemate ideju šta da pripremite za doručak, na pravom ste mestu. Za vas smo danas pripremili recept sa planinsku pitu sa sirom koja će oduševiti sve vaše ukućane.
Ono što ovu pitu izdvaja, sem jednostavne pripreme, jeste i to što se prvo preliva istopljenim puterom, a zatim i smesom od jaja i mleka, koji čine koricu hrskavkom i pucketavom.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora za pitu
- 500 g sitnog sira
- 4 jajeta
- 100 ml ulja
- 300 ml jogurta
- 1 puna kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
za preliv:
2 jajeta
200 ml mleka
100 putera
Priprema:
Jaja i jogurt umutite, pa dodajte brašno i prašak za pecivo.
Zatim dodajte i sir i sve dobro promešajte.
Tepsiju dobro nauljite, pa na dno stavite dve kore.
Sipajte malo fila, pa preko stavite jednu koru.
Postupak ponavljate sve dok ne potrošite materijal.
Potrebno je da postupak završite korom.
Pitu isecite na kocke, pa premažite istopljenim puterom.
Jaja i mleko umutite i prelijte preko kora.
Pitu pecite u hladnoj rerni na 200 stepeni oko sat vremena.
Priprema!
(Telegraf.rs)