Kuvar otkrio kako da vam meso uvek bude sočno i meko: Sve potrebno imate kod kuće

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebno je da uložite minimum truda

Foto: Shutterstock

Verujemo da vam se barem jednom dogodilo da kupite svežo meso, ali kada ga pripremite, postane žilavo i bezukusno. S obzirom na to da skoro nijedna trpeza na našim prostorima ne može da prođe bez bar jedne vrste mesa, veoma je važno da ono bude sočno, meko i ukusno.

Srećom, i za ovo postoji trik, a kako tvrdi kuvar, svaki komad mesa će vam pomoću njega ispasti savršeno.

Na "Fejsbuk" stranici i "Jutjub" kanalu "Culinary Point", autor je objavio video u kom otkriva tajnu sočnog i mekog mesa.

Kako kaže, u šerpu sipajte vodu, pa u nju dodajte nekoliko kašika braon šećera, so, majčinu dušicu ili ruzmarin, biber u zrnu, lovorov list, iseckan crni i beli luk.

Sve promešajte, pa ostavite da proključa.

Za to vreme isecite i očistite meso koje želite da spremate.

Kada proključa, tečnost ostavite da se ohladi, pa tek onda stavite meso. Posudu prekrijte folijom i ostavite da odstoji najmanje tri sata.

Posle tri sata, meso spremajte na vama omiljen način.

Video: Saveti profesionalnog kuvara: Kako da prepoznate svežu piletinu i kako najlakše da odvojite belo meso?!

(Telegraf.rs)