Hrskava kora, a mekana sredina: Napravite testo za picu kao pravi Napolitanac

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznato je da se u Italiji prave one najbolje!

Foto: Shutterstock

Ako pitate bilo koga u svom okruženju da li voli da jede picu, sigurni smo da nećete dobiti nijedan negativan odgovor. Praktična je za večeru ili kada vam dolaze nenajavljeni gosti, a neretko se može i poručiti ili kupiti na kiosku brze hrane.

Picu sa tankim slojem hrskave kore i unutrašnjosti mekanom kao oblak možete napraviti u svojoj kuhinji i to kao pravi stanovnik Napulja, piše "Serious Seats". Najukusnije pice dolaze iz ovog italijanskog grada, pa je red i da vam otkrijemo kako tamošnji kuvari prave testo za picu.

Sastojci:

  • 4 šolje brašna
  • 4 kašičice soli
  • 2 kašičice kvasca u prahu
  • 380 ml vode

Priprema:

Lepo pomešajte brašno, so i kvasac u većoj činiji, pa dodajte vodu i rukama napravite testo.

Mesite dok se sve ne sjedini.

Pokrijte providnom folijom i ostavite da testo nadođe na sobnoj temperaturi od osam do 12 sati.

Izvadite testo i podelite ga na četiri dela i svaki deo prekrijte vlažnom krpom ili stavite u kesu za zamrzivač i ostavite u frižideru najmanje dva dana.

Posle tog vremena, oblikujte četiri kuglice za četiri pice i ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi najmanje dva sata pre nego što ih stavite na pečenje.

Kada razvučete testo u pleh, filujte ga sastojcima kojima inače pravite picu.

(Telegraf.rs)