Recept za klub sendvič: Bolji je od onog iz restorana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan je i za doručak i ručak, ali i večeru

Foto:Shutterstock

Kada nemamo vremena za spremanje obroka, svi uglavnom posegnemo za brzim sendvičima koji nas zasite. Među najpopularnijim sendvičima je američki klasik - klub sendvič koji je veoma ukusan i dugo drži sitost.

Pored ovih benefita, klub sendvič veoma lako možete napraviti i kod kuće.

Ovaj slojeviti sendvič, omiljen u restoranima, kafićima i pubovima širom sveta, odličan je zalogaj o kojem god obroku da se radi.

Sastojci:

  • 15 kriški tost hleba
  • 300 g zelene salate
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 s slanine
  • 2 paradajza
  • krem sir za mazanje
  • 10 listića kačkavalja
  • so
  • beli luk u prahu
  • ulje

Priprema:

Belo meso isecite na tanke šnicle, pa ih usolite i utrljajte belim lukom.

Zagrejte ulje u tiganju, pa spustite beso meso da se prži.

U istom tiganju stavite tanko sečenu slaninu da se prži.

Pet kriški hleba premažite krem sirom, pa na svako jedno parče tost hleba dodajte malo belog mesa, slaninicu, zelenu salatu i iseckan paradajz.

Pet kriški hleba preklopite sa ostalih pet kriški.

Postupak ponovite i na kraju stavite sve preklopite sa preostalih pet kriški tost hleba.

Ove sendviče dijagonalno isecite tako da dobijete oblik trougla.

Ukoliko imate toster, malo ih istostirajte, a ako ne, stavite u rernu na pet minuta.

Sendviče služite uz pomfrit.

Prijatno!

(Telegraf.rs)