Recept za pitu s krompirom na vodi: Kada je jednom probate, pravićete je uvek
Biće redovan gost na vašoj posnoj trpezi
Danas je prvi dan Vaskršnjeg posta, a skoro sve domaćice tragaju za posnim receptom za doručak koji će zasititi i obradovati sva čula ukućana.
Pita s krompirom je redovan gost na trpezama širom Srbije, a posna verzija ovog jela ukusom nije drugačija od mrsne.
Sastojci:
- 1 pakovanje gotovih kora za pitu
- 500 g krompira
- 2 crna luka
- so, biber
- 2 dl kisele vode
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite.
Očistite krompir, izrendajte ga na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom. Dodajte so i biber.
Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom.
Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Postupak ponavljate sve dok imate materijala.
Kiselom vodom poprskajte svaki rolat.
Pitu pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)