Recept za pitu s krompirom na vodi: Kada je jednom probate, pravićete je uvek

Vreme čitanja: oko 1 min.

Biće redovan gost na vašoj posnoj trpezi

Foto: Shutterstock

Danas je prvi dan Vaskršnjeg posta, a skoro sve domaćice tragaju za posnim receptom za doručak koji će zasititi i obradovati sva čula ukućana.

Pita s krompirom je redovan gost na trpezama širom Srbije, a posna verzija ovog jela ukusom nije drugačija od mrsne.

Sastojci:

  • 1 pakovanje gotovih kora za pitu
  • 500 g krompira
  • 2 crna luka
  • so, biber
  • 2 dl kisele vode

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno, pa dinstajte na malo vode i posolite.

Očistite krompir, izrendajte ga na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom. Dodajte so i biber.

Prvu koru stavite na radnu površinu, pa je poprskajte kiselom vodom i stavite još dve kore preko nje, koje ćete takođe poprskati kiselom vodom.

Na treću koru ravnomerno rasporedite izdinstani krompir i luk, pa urolajte i složite u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Postupak ponavljate sve dok imate materijala.

Kiselom vodom poprskajte svaki rolat.

Pitu  pecite u zagrejanoj rereni na 180 stepeni, 45 minuta.

Prijatno!

Video: Sir od indijskog oraha, posno zadovoljstvo

(Telegraf.rs)