Recept za pileće medaljone: Spolja hrskavi, a iznutra mekani
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Kada dodate pomfrit i umak, dobićete savršen brzi ručak
Foto:Shutterstock
Meso koje domaćice sa naših prostora najčešće spremaju je sigurno piletina. To je zato što je ukusna, brza za pripremu, a i većina je voli.
Ukoliko vam je potreban nov način za spremanje piletine, na pravom ste mestu.
Za vas smo pripremili recept za pileće medaljone koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 1 kg pilećeg belog mesa
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 200 g prezli
- 4 kašike brašna
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- ulje za prženje
Priprema:
Meso iseckajte na veće kocke.
U većoj činiji prvo umutite jaja, pa dodajte prezle, brašno i začine.
Sve fino sjedinite.
Zatim dodajte piletinu i sve pomešajte zajedno i ostavite u frižideru sat vremena.
Zagrejte veću količinu ulja, pa kašikom vadite komade mesa i spuštajte u ulje.
Pržite ih s obe strane sve ukupno oko pet minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)