Da li ste probali nemačke palačinke: Potrebno vam je samo šest jednostavnih sastojaka i pet minuta za pripremu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj lak doručak će sigurno postati jedan od najdražih u vašoj porodici

Foto: Shutterstock

Apsolutno najbolji recept za nemačke palačinke! Potrebno vam je svega šest jednostavnih sastojaka i pet minuta za pripremu.

Ovaj izuzetno lak doručak sigurno će postati jedan od najdražih u vašoj porodici.

Nemačke palačinke, koje se često nazivaju i holandske palačinke za bebe, su pečene palačinke napravljene od jaja, mleka, brašna i vanile. Palačinke se peku u tiganju od metala ili livenog gvožđa, naduvaju se u rerni i splasnu dok se ohlade.

Uživajte u pogledu kako testo raste u tiganju dok se peče u rerni, pospite ga šećerom u prahu i sirupom i poslužite. Nemojte da čekate, napravite ih sad, nećete zažaliti.

Sastojci:

  • 6 velikih jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja višenamenskog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 5 kašika putera.

Priprema: 

Zagrejte rernu na 250 stepeni.

Dok se rerna zagreva, stavite puter u nepodmazanu posudu, odnosno tiganj za pečenje i stavite u rernu, samo dok se ne istopi.

U drugoj posudi mešajte jaja, mleko, brašno, so i vaniliju dok smesa ne postane glatka

Prespite testo u posudu za pečenje, preko rastopljenog putera.

Pecite 22 do 27 minuta ili dok ivice ne postanu zlatno smeđe i a testo ne naraste.

Pre servinjama obilno pospite u prahu i slatkim sirupom.

(Telegraf.rs)