Da li ste probali nemačke palačinke: Potrebno vam je samo šest jednostavnih sastojaka i pet minuta za pripremu
Ovaj lak doručak će sigurno postati jedan od najdražih u vašoj porodici
Apsolutno najbolji recept za nemačke palačinke! Potrebno vam je svega šest jednostavnih sastojaka i pet minuta za pripremu.
Ovaj izuzetno lak doručak sigurno će postati jedan od najdražih u vašoj porodici.
Nemačke palačinke, koje se često nazivaju i holandske palačinke za bebe, su pečene palačinke napravljene od jaja, mleka, brašna i vanile. Palačinke se peku u tiganju od metala ili livenog gvožđa, naduvaju se u rerni i splasnu dok se ohlade.
Uživajte u pogledu kako testo raste u tiganju dok se peče u rerni, pospite ga šećerom u prahu i sirupom i poslužite. Nemojte da čekate, napravite ih sad, nećete zažaliti.
Sastojci:
- 6 velikih jaja
- 1 šolja mleka
- 1 šolja višenamenskog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 5 kašika putera.
Priprema:
Zagrejte rernu na 250 stepeni.
Dok se rerna zagreva, stavite puter u nepodmazanu posudu, odnosno tiganj za pečenje i stavite u rernu, samo dok se ne istopi.
U drugoj posudi mešajte jaja, mleko, brašno, so i vaniliju dok smesa ne postane glatka
Prespite testo u posudu za pečenje, preko rastopljenog putera.
Pecite 22 do 27 minuta ili dok ivice ne postanu zlatno smeđe i a testo ne naraste.
Pre servinjama obilno pospite u prahu i slatkim sirupom.
(Telegraf.rs)