Recept za meksičke takose: Mali zalogaj idealan za porodični doručak ili večeru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo se prave, a još brže nestaju sa stola

Foto: Shutterstock

Meksička kuhinja je poznata po brojnim jelima kojima niko ne može da odoli. Kombinacija ukusa i začina osvaja, te ne čudi što je hrana iz ove zemlje postala popularna i kod nas.

Danas smo za vas pripremili recept za takose sa piletinom, a vi se, naravno, možete igrati začinima i sastojcima, tako da budu po vašem ukusu.

Sastojci:

  • 4 tortilje
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 g kačkavalja
  • 180 g pavlake
  • 120 ajsberg salate
  • 2 paradajza
  • glavica ljubičastog luka
  • ulje
  • so, biber
  • začini po želji

Priprema:

Tortilje stavite na radnu površinu, pa modlom ili većom šoljom vadite krugove.

Piletinu iseckajte na kockice, dodajte začine, pa je pržite na zagrejanom ulju.

U većoj činiji pomešajte pavlaku, iseckan paradajz, luk, ajsberg salatu, začine i na kraju dodajte piletinu.

Krugove od tortilje punite ovom smesom, pa ivice okrenite ka gore.

Slažite ih gusto jednu do druge u pleh, kako se ne bi raspali u toku pečenja.

Preko takosa pospite izrendan kačkavalj.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni osam minuta.

Prijatno!

(Telegraf.rs)