Recept za meksičke takose: Mali zalogaj idealan za porodični doručak ili večeru
Brzo se prave, a još brže nestaju sa stola
Meksička kuhinja je poznata po brojnim jelima kojima niko ne može da odoli. Kombinacija ukusa i začina osvaja, te ne čudi što je hrana iz ove zemlje postala popularna i kod nas.
Danas smo za vas pripremili recept za takose sa piletinom, a vi se, naravno, možete igrati začinima i sastojcima, tako da budu po vašem ukusu.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 g kačkavalja
- 180 g pavlake
- 120 ajsberg salate
- 2 paradajza
- glavica ljubičastog luka
- ulje
- so, biber
- začini po želji
Priprema:
Tortilje stavite na radnu površinu, pa modlom ili većom šoljom vadite krugove.
Piletinu iseckajte na kockice, dodajte začine, pa je pržite na zagrejanom ulju.
U većoj činiji pomešajte pavlaku, iseckan paradajz, luk, ajsberg salatu, začine i na kraju dodajte piletinu.
Krugove od tortilje punite ovom smesom, pa ivice okrenite ka gore.
Slažite ih gusto jednu do druge u pleh, kako se ne bi raspali u toku pečenja.
Preko takosa pospite izrendan kačkavalj.
Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni osam minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)