Posna sreda: Recept za pohovanu belu ribu bez kapi ulja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priprema je vrlo jednostavna, te će je lako spremiti i početnici u kuhinji

Foto: Shutterstock

Sreda je dan kada ljudi širom naše zemlje poste. Domaćice smišljaju čime će to obradovati članove svoje porodice, a mi smo tu da im damo ideju.

Pohovna bela riba je savršena za porodičnu ručak i najbolje je od svega je to što se skoro svaki prilog idealno kombinuje s njom.

Sastojci:

  • 2 komada bele ribe
  • 400 ml piva
  • 8 kašika brašna
  • brašno
  • prezle
  • so

Priprema:

Filete ribe razdvojte i ocedite od vode.

Pivo sipajte u posudu, pa dodajte brašno i so i sve dobro sjedinite.

Masa treba da je ređa, kao za palačinke.

Filete ribe dobro usolite, pa ih uvaljajte u smesu od piva i brašna, pa onda u prezle.

Pleh obložite papirom za pečenje i stavite ribu.

Pecite je u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta.

Ukoliko je potrebno, ribu u toku pečenja jednom okrenite na drugu stranu.

Služite uz omiljen prilog.

Prijatno!

(Telegraf.rs)