Predjelo za vaskršnju trpezu: Jaja punjena ukusnim filom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pored toga što je dekorativno, ovo jelo je zaista ukusno

Foto:Shutterstock

Mnoge domaćice su polako zasukale svoje rukave i počinju sa velikom pripremom za Vaskrs. Farbanje jaja za Vaskrs jedan je od najstarijih hrišćanskih običaja, ali mnogim domaćicama u toku kuvanja pucaju ljuske jaja.

Kako biste iskoristili jaja koja ne možete da farbate, za vas smo pripremili recept koji će vam se, verujemo, dopasti.

Punjena jaja koja možete dekorisati u duhu Vaskrsa su idealna za porodičnu prazničnu trpezu.

Sastojci:

  • 10 kuvanih jaja
  • 5 kašika majoneza
  • 2 kašičice senfa
  • 200 g krem-sira
  • so
  • biber
  • začinska paprika
  • šargarepa za dekoraciju
  • mirođija za dekoraciju

Priprema:

Kuvana jaja isecite na polovine, izvadite žumanca i stavite ih u veću posudu.

Žumanca, majonez, krem-sir, senf i začine pomešajte.

Unutrašnjost jaja punite filom.

Šargarepu isecite tako da izgledaju kao male šargarepe, pa ih poređajte na vrh fila.

Na vrh šargarepice stavite mirođiju i pavlakom napravite linijice.

Jaja ostavite u frižider na najmanje sat vremena i posle ih služite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)