Predjelo za vaskršnju trpezu: Jaja punjena ukusnim filom
Pored toga što je dekorativno, ovo jelo je zaista ukusno
Mnoge domaćice su polako zasukale svoje rukave i počinju sa velikom pripremom za Vaskrs. Farbanje jaja za Vaskrs jedan je od najstarijih hrišćanskih običaja, ali mnogim domaćicama u toku kuvanja pucaju ljuske jaja.
Kako biste iskoristili jaja koja ne možete da farbate, za vas smo pripremili recept koji će vam se, verujemo, dopasti.
Punjena jaja koja možete dekorisati u duhu Vaskrsa su idealna za porodičnu prazničnu trpezu.
Sastojci:
- 10 kuvanih jaja
- 5 kašika majoneza
- 2 kašičice senfa
- 200 g krem-sira
- so
- biber
- začinska paprika
- šargarepa za dekoraciju
- mirođija za dekoraciju
Priprema:
Kuvana jaja isecite na polovine, izvadite žumanca i stavite ih u veću posudu.
Žumanca, majonez, krem-sir, senf i začine pomešajte.
Unutrašnjost jaja punite filom.
Šargarepu isecite tako da izgledaju kao male šargarepe, pa ih poređajte na vrh fila.
Na vrh šargarepice stavite mirođiju i pavlakom napravite linijice.
Jaja ostavite u frižider na najmanje sat vremena i posle ih služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)