Teleće pečenje je tradicionalan izbor za vaskršnji ručak: Uživajte u sočnom mesu
Nikoga ne ostavlja ravnodušnim!
Za praznike je jedno sigurno - dobrom pečenju retko šta može da parira, a i retko ko da mu odoli. Malo koga teletina koja se razdvaja na niti i topi u ustima neće oduševiti.
Nakon dugog krčkanja u svojim sokovima nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
Proslavite Vaskrs kako dolikuje uz ovaj recept.
Sastojci:
- 1 kg teleće plećke
- 200 g krompira
- 1 kašika brašna
- 1 dl teleće supe
- 1 grančica ruzmarina
- 3 glavice luka
- ulje
- so
- biber
Priprema:
Prema savetima vrsnih domaćica, teletinu najpre treba dobro oprati, pa kada se osuši, posoliti je i pouljiti. Najvredniji savet tiče se ostavljanja mesa u frižideru, da prenoći, ali u nedostatku vremena možete ga i odmah peći.
U svakom slučaju, nakon što ste nauljili, posolili i pobiberili meso, savijte ga u rolat i vežite kanapom. Potom ga stavite u već dobro zagrejani tiganj da se prži pola sata i nužno je da porumeni sa svih strana.
Za to vreme, oljuštite i operite krompir, pa ga isecite na kolutiće. I krompir začinite, pa ga stavite sa isečenim crnim lukom u posudu za pečenje, a preko stavite pečenje.
Pecite u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne omekša. S vremena na vreme prelijte ga sokom.
Pre nego što servirate meso, pomešajte brašno sa supom, kuhinjskom kašikom ostružite dno posude da biste uklonili zapečeni sok, pa vratite posudu u rernu na još desetak minuta.
Kada je meso dovoljno meko, kada vidite da se "raspada", izvadite ga iz rerne i spremite za serviranje.
Prijatno!
(Telegraf.rs)