Čuvena marinada za jagnjetinu: Ovo je dugo skrivani recept sa Stare planine

Vreme čitanja: oko 1 min.

Recept iz kraja koji je čuven po jagnjetini!

Foto: Nikola Tomić

Praznična trpeza u pirotskom kraju ne može se zamisliti bez jagnjetine.

Za svaki Prvi maj, narod već od ranog jutra kreće da se okuplja, da okreće jagnjiće - najbolju staroplaninsku jagnjetinu.

Lokalci kažu da je ovaj njihov specijalitet najbolji, jer "jagnjići pasu travu, slobodno se kreću po livadi i žive prirodnim životom".

Kad napravite ovu marinadu, obavezno treba da prelivate meso dok se peče, čak iako ga spremate u rerni, biće ukusno kao da je sa ražnja!

Takođe, možete meso dan ranije pacovati u toj marinadi, kako bi potpuno poprimilo miris i ukus na koji smo svi navikli.

Recept za marinadu

  • Malo ulja
  • jabukovo sirće
  • beli ili crni luk
  • čubrika (rtanjski čaj)
  • pivo 

Sve se to stavi u blender i time se premaže jagnjetina dok se peče.

Prijatno!

Video: Jagnjijada u selu kod Pirota: Otkrili smo gde se sprema najukusnije meso u Srbiji

(Telegraf.rs)