Neodoljiva pita od lisnatog testa: Pečurke joj daju poseban ukus
Idealna za doručak ili predjelo
Topla pita je idealno rešenje za doručak ili brzu užinu, a može biti odlično dopuna bogatog predjela.
Ono što je posebno olakšavajuće jeste kada jednostavan recept može da pokrije više ovakvih kulinarskih zahteva.
Takvo jelo je definitivno pita koja u lisnatom testu krije pravi spoj sastojaka.
Sastojci:
- 500 g lisnatog testa
- 500 g šampinjona
- 250 g šunke
- 250 g kačkavalja
- 5 jaja
- 1 čaša pavlake
- origano
- suvi biljni začin
- susam
Priprema:
Lisnato testo rastanjite na dve kore. Jednu stavite u podmazan pleh tako da ivice idu blago preko pleha, da se ne razlije fil koji ćete potom dodati.
Za fil umutite četiri jajeta, dodajte na kockice isečkane kaškavalj i šunku, kao i na tanke listove iseckane šampinjone.
Umešajte i pavlaku, pa sve začinite.
Na koru u plehu ravnomerno rasporedite fil, pa preko smese pažljivo stavite drugu koru.
Krajeve prve kore preklopite preko druge ili ih spojte ukoliko prva kora nije toliko velika da je preklopite.
Premažite koru jajetom i pospite susamom.
Pecite na 200-250 stepeni, dok kora lepo ne porumeni, oko 20 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)