Pohovane pileće rolnice: Recept koji će vam svi tražiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Idealne za porodični ručak

Foto:Shutterstock

Ukoliko imate dilemu šta da pripremite za ručak, neka vaš izbor budu pohovane pileće rolnice.

Za pripremu ovog jela nije potrebno mnogo vremena i recept je vrlo jednostavan.

Sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 200 g pečuraka
  • 4 jaja
  • 100 g kačkavalja
  • 50 g brašna
  • 50 g prezli
  • 5 kašika majoneza
  • ulje
  • so, biber
  • začini po ukusu 

Priprema:

Piletinu isecite na tanke šnicle, pa ih izlupajte čekićem za meso.

Pečurke isecite na listiće, pa ih propržite na malo ulja i dodajte so, biber i začine po ukusu.

Pečurke pomešajte sa kačkavaljem i majonezom.

Time premažite meso i urolajte.

Isecite krajeve, a onda meso isecite na pola.

Rolnice prvo uvaljajte u smesu od brašna, potom u umućena jaja, pa na kraju u prezle.

U tiganj sipajte veću količinu ulja, a kada se zagreje spuštajte rolnice i pržite ih dok ne poprime zlatnu boju s obe strane.

Rolnice vadite na ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji.

Prijatno!

(Telegraf)