Pohovane pileće rolnice: Recept koji će vam svi tražiti
Idealne za porodični ručak
Ukoliko imate dilemu šta da pripremite za ručak, neka vaš izbor budu pohovane pileće rolnice.
Za pripremu ovog jela nije potrebno mnogo vremena i recept je vrlo jednostavan.
Sastojci:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 200 g pečuraka
- 4 jaja
- 100 g kačkavalja
- 50 g brašna
- 50 g prezli
- 5 kašika majoneza
- ulje
- so, biber
- začini po ukusu
Priprema:
Piletinu isecite na tanke šnicle, pa ih izlupajte čekićem za meso.
Pečurke isecite na listiće, pa ih propržite na malo ulja i dodajte so, biber i začine po ukusu.
Pečurke pomešajte sa kačkavaljem i majonezom.
Time premažite meso i urolajte.
Isecite krajeve, a onda meso isecite na pola.
Rolnice prvo uvaljajte u smesu od brašna, potom u umućena jaja, pa na kraju u prezle.
U tiganj sipajte veću količinu ulja, a kada se zagreje spuštajte rolnice i pržite ih dok ne poprime zlatnu boju s obe strane.
Rolnice vadite na ubrus kako bi se ocedile od viška masnoće. Poslužite uz sezonsku salatu i prilog po želji.
Prijatno!
(Telegraf)