Prolećni krem, idealan pratilac svakog mesa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iskotistite proleće i spanać, mladi luk, peršun...

Foto: Shutterstock

Proleće je vreme kada u svakom oborku prija malo zeleniša. Tako svaki sos, pratilac glavnog jela, može biti obogaćen sezonskim zelenilom poput spanaća, mladog luka, peršuna...

Ukoliko ne znate šta biste mogli da pripremite kao prilog uz mesni obrok, zeleni krem je idealno rešenje.

Sastojci:

  • 2 veze zeleniša (spanać, mladi luk, peršun...)
  • 1 čaša jogurta
  • oko 150 g majoneza
  • ½ kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kuvano jaje

Priprema:

Zeleno povrće temeljno operite i sitno isečkajte.

Dodajte majonez, jogurt, senf, začine i iseckano jaje.

Sve izmešajte, začinite i servirajte uz pečeno ili kuvano meso.

Prijatno.

(Telegraf.rs)