Pečene krofne iz modli: Pecivo od kojeg kuća zamiriše i čula ožive

Vreme čitanja: oko 1 min.

Omiljeno slatko pecivo uz minimlno ulja

Foto: Freepik/Racool_studio

Krofne su jedna od omiljenih poslastica mnogih. Recept za njih postoji u arhivi svake domaćice, a ono što čini da se ređe nađu na trpezama jeste velike količine ulja u kojoj se prže.

Zato je varijantaa ovog slatkog peciva iz rerne pogodna i za one koji pažljivije biraju način pripreme namirnica.

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 3 jajeta
  • 60 g magarina
  • 1 kesica vanulin šećera
  • ¼ šolje ulja
  • malo soli

Potrebno je:

Umutite brašno, mleko, jaja, so i vaanilin šećer u testo poput onog za pripremu palačinki. Smesi dodajte istopljen maargarin.

Pripremite pleh za pečenje projica ili drugih peciva iz modli, pa u svako polje stavite kašićicu ulja (možete koristiti i dodatne količine rastopljenog margarina).

Testo sipajte do polovine modli.

Rernu zagrejte na 250 stepeni, pa pecite krofne oko 40 minuta.

Poslužite tople ili malo prohlađene, kako volite.

Možete ih servirati uz omiljeni džem, a vruće uz kuglu sladoleda.

Prijatno.

(Telegraf.rs)