Posne kiflice sa pivom: Slani zalogaji koje ćete jesti u slast
Bez kvasca i bez čekanja da testo naraste
Slane kiflice su pecivo koje je omiljeno kako za doručak ili večeru, tako i za obrok u školi ili na poslu. Recept koji vam donosimo je veoma lagan za pripremu, a potrebno vam je samo pet sastojaka - brašno, ulje, pivo, prašak za pecivo i so.
Po želji, kiflice možete da pospete susamom, kimom ili makom, a ako više volite kiflice sa nadevom, napravite ih u mrsnoj varijanti tako što ćete ih nadevati sirom, kulenom ili pečenicom.
Sastojci:
- 1 kg brašna
- 350 ml ulja + ulje za premazivanje
- 300 ml piva
- kesica praška za pecivo
- ravna kašičica soli
Priprema:
Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju, pa dodajte pivo i ulje. Dobro umesite testo, razvucite ga oklagijom u krug i secite kiflice, pa ih zavijajte i spuštajte na pleh obložen pek-papirom.
Premažite kiflice uljem, pospite ih susamom ili kimom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
Prijatno!
(Telegraf.rs)