Zdrav hleb od sočiva, u potpunosti napravljen bez brašna

Vreme čitanja: oko 1 min.

Može da se jede parče ili dva za doručak ili ručak, pre ili posle treninga

Foto: Shutterstock

Hleb od sočiva je definitivno super zdrav i hranljiv dodatak obroku u bilo kom trenutku.

Može da se jede parče ili dva za doručak ili ručak, pre ili posle treninga.

Prepun je proteina i zdravih sastojaka, što ga čini prilično zasitnim, zbog čega dugo nećete osetiti glad.

Sastojci: 

  • 2 šolje suvog crvenog sočiva
  • 200 g feta sira
  • 1 šolja grčkog jogurta
  • 4 srednja jaja 
  • 50 ml maslinovog ulja
  • so i biber
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g narendanog kačkavalja
  • 2 kašike susama

Priprema 

Operite i potopite crveno sočivo najmanje jedan sat. Kada se dobro natopi, procedite ga i u procesoru za hranu izmeljite.

Pasirano sočivo prebacite u činiju i dodajte jaja, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, jogurt, maslinovo ulje, crni biber i so.

Dobro promešajte dok se ne homogenizuje.

Dodajte preostale sastojke fetu i kačkavalj, većinu semena susama i ostavite malo za posipanje.

Pripremite kalup za pečenje hleba, tako što ćete ih premazati puterom ili maslinovim uljem.

Prespite  mešavinu sočiva u kalup i pospite sa susamom veknu.

Prebacite u rernu i pecite na 190 stepeni oko 35 do 40 minuta, dok ne porumeni.

Poslužite toplo ili hladno.

(Telegraf.rs)