Zdrav hleb od sočiva, u potpunosti napravljen bez brašna
Može da se jede parče ili dva za doručak ili ručak, pre ili posle treninga
Hleb od sočiva je definitivno super zdrav i hranljiv dodatak obroku u bilo kom trenutku.
Može da se jede parče ili dva za doručak ili ručak, pre ili posle treninga.
Prepun je proteina i zdravih sastojaka, što ga čini prilično zasitnim, zbog čega dugo nećete osetiti glad.
Sastojci:
- 2 šolje suvog crvenog sočiva
- 200 g feta sira
- 1 šolja grčkog jogurta
- 4 srednja jaja
- 50 ml maslinovog ulja
- so i biber
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g narendanog kačkavalja
- 2 kašike susama
Priprema
Operite i potopite crveno sočivo najmanje jedan sat. Kada se dobro natopi, procedite ga i u procesoru za hranu izmeljite.
Pasirano sočivo prebacite u činiju i dodajte jaja, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, jogurt, maslinovo ulje, crni biber i so.
Dobro promešajte dok se ne homogenizuje.
Dodajte preostale sastojke fetu i kačkavalj, većinu semena susama i ostavite malo za posipanje.
Pripremite kalup za pečenje hleba, tako što ćete ih premazati puterom ili maslinovim uljem.
Prespite mešavinu sočiva u kalup i pospite sa susamom veknu.
Prebacite u rernu i pecite na 190 stepeni oko 35 do 40 minuta, dok ne porumeni.
Poslužite toplo ili hladno.
(Telegraf.rs)