Recept za šopsku salatu: Idealna u toku vrelih letnjih dana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova salata jedna je od omiljenih na svečanim trpezama

Foto:Shutterstock

U našoj zemlji postoji spisak recepata za jela iz drugih država koji su se odomaćili kod nas, a jedan od njih je i onaj za šopsku salatu.

Šopska salata stigla je iz Bugarske, ali je naše domaćice rado spremaju već decenijama.

Redovan je gost na slavskim i svečanim trpezama, a s obzirom na to da je sezona krastavca i paradajza, red bi bio i da je napravimo.

Sastojci:

  • 200 g sira
  • 2 paprike babure
  • 2 paradajza
  • 2 krastavca
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike sirćeta
  • so

Priprema:

Dobro operite povrće.

Krastavac oljuštite i isecite na kolutove, paradajz na kriške, luk na sitne komade, a papriku presecite na pola, odstranite joj peteljku i semenke, pa je iseckajte na kockice.

Naseckano povrće prebacite u dublju posudu, prelijte ga sirćetom i uljem, posolite, pa dobro izmešajte.

Na vrh dodajte sitno rendan sir, pa dekorišite po želji.

Prijatno!

(Telegraf.rs)