Ideja za ručak: Plavi patlidžan punjen mlevenim mesom i pirinčem
Pravi letnji ručak
Plavi patlidžan je u poslednje vreme veoma popularan kod naših domaćica, te ga pored krompira i tikvica vrlo često spremaju.
Zato smo danas za vas pripremili jednostavan recept za plavi patlidžan punjen mlevenim mesom i pirinčem koji će vas oduševiti.
Sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- 500 g mlevenog mesa
- 1 šolja pirinča
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 2 paradajza
- 2 paprike
- so, biber
ulje
- mirođija
Priprema:
Patlidžan operite, pa ih isecite na pola.
Kašikom odvadite jedan deo unutrašnjosti patlidžana kako bi stali pirinač i meso.
Unutrašnji deo sačuvajte.
Na zagrejanom ulju dinstajte sitno seckan crni luk, pa dodajte meso, so i biber kada luk postane staklast.
Kada je meso pri kraju, dodajte jednu iseckanu papriku i pirinač, i ustinjen beli luk, pa na dihoj vatri dinstajte sve zajedno.
Posudu u kojoj ćete peći nauljite, pa dna dno stavite iseckani paradajz i papriku i stavite grančice mirođije.
Šupljine patlidžana punite mesom i pirinčem.
Patlidžan stavite preko paprike i paradajza, pa ga pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
(Telegraf.rs)