Pita sa višnjama od gotovih kora: Starinski recept za voćni kolač od samo 4 sastojka
Napravićete je brzo i lako, bez nereda u kuhinji
Sezona višanja je na izmaku i ako ste do sada eksperimentisali sa novim receptima za kolače sa ovim voćem, vreme je da se podsetite onog starinskog - pite u koju idu samo četiri sastojka.
Ovakvu pitu sa višnjama naše bake su nekada pravile od domaćih kora koje su razvlačile preko stola. Domaćice koje nisu vične ovom poslu ili nemaju vremena da pripreme domaće kore, pitu mogu da naprave od gotovih, kupovnih tankih kora za baklavu.
Važno je samo da ne štedite na višnjama - što ih je više, to će pita biti ukusnija.
Sastojci:
- 500 g tankih kora za pitu
- 500 g višanja
- 300 g šećera
- 80 ml ulja
Priprema:
Izvadite dve kore na radnu površinu, poprskajte ih uljem, a onda bogato pospite šećerom i višnjama očišćenim od koštica, pa pažljivo urolajte i spustite u podmazan pleh.
Na isti način utrošite sve sastojke.
Uključite rernu na 180 stepeni, poprskajte svaki rolat uljem i vodom, pa pecite dok pita ne porumeni.
Izvadite tepsiju iz rerne, ostavite da se pita prohladi, pa je secite na komade i služite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)