Ideja za ručak: Lazanje iz tiganja gotove za tili čas

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brzo, jednostavno, lako, a ukusno

Foto: Freepik

Italijanska kuhinja je veoma popularna, a jelo koje domaćice s naših prostora rado spremaju su lazanje.

Ukoliko ste u potrazi za novim načinom spremanja lazanja, na pravom ste mestu, jer smo za vas pripremili recept za lazanje iz tiganja.

Sastojci:

  • 2 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 400 g mlevenog mesa
  • 300 g kora za lazanje
  • 600 ml soka od paradajza
  • 200 ml vode
  • 200 ml pelata
  • 150 g mocarele
  • 150 g kačkavalja
  • so
  • biber

Priprema:

Sitno seckan crni luk dinstajte na ulju dok ne postane staklast.

Kada omekša, dodajte usitnjen beli luk, meso, so i biber, pa pržite nekoliko minuta dok meso ne bude gotovo.

Dodajte vodu, sok od paradajza i ostavite da se krčka desetak minuta.

Preko mesa poređajte listove za lazanje, pa prelijte pelatom.

Poklopite tiganj i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva.

Kada se sve ukrčkalo, sve pospite izrendanim kačkavaljem.

Prijatno!

(Telegraf.rs)