Ideja za ručak: Lazanje iz tiganja gotove za tili čas
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Brzo, jednostavno, lako, a ukusno
Foto: Freepik
Italijanska kuhinja je veoma popularna, a jelo koje domaćice s naših prostora rado spremaju su lazanje.
Ukoliko ste u potrazi za novim načinom spremanja lazanja, na pravom ste mestu, jer smo za vas pripremili recept za lazanje iz tiganja.
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 400 g mlevenog mesa
- 300 g kora za lazanje
- 600 ml soka od paradajza
- 200 ml vode
- 200 ml pelata
- 150 g mocarele
- 150 g kačkavalja
- so
- biber
Priprema:
Sitno seckan crni luk dinstajte na ulju dok ne postane staklast.
Kada omekša, dodajte usitnjen beli luk, meso, so i biber, pa pržite nekoliko minuta dok meso ne bude gotovo.
Dodajte vodu, sok od paradajza i ostavite da se krčka desetak minuta.
Preko mesa poređajte listove za lazanje, pa prelijte pelatom.
Poklopite tiganj i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva.
Kada se sve ukrčkalo, sve pospite izrendanim kačkavaljem.
Prijatno!
(Telegraf.rs)