Recept za pilav koji će vas podsetiti na bakinu kuhinju: Vraćanje na detinjstvo
Ručak koji su mnogi obožavali ranije, a i sada im je jedan od omiljenih
Često se polemiše čije je jelo "pilav". Mnogi ga svojataju, ali istini na volju onako kako ga mi spremimo, nigde lepši se neće probati.
Naše bake su ga vrlo rado spremale, a potom i naše mame koje su ga možda i modernizovale dodajući neke od neuobičajenih sastojaka.
U nastavku se nalazi recept za pilav koji će se svima dopasti, a podsetiće vas na bakinu kuhinju i detinjstvo.
Sastojci:
- 1 kašičica suncokretovog ulja
- 1 manja glavica crnog luka
- 1 veći pileći file
- 2 kašičice karija
- 100 g basmati pirinča
- 180 ml pilećeg temeljca
- 1 šolja smrznutog mešanog povrća
- pola šolje smrznutog spanaća
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte pa propržite na dobro zagrejanom tiganju. Pileći file isecite na željene komade pa ubacite u tiganj i pržite još nekoliko minuta dok piletina ne dobije boju.
Posle toga dodajte kari i pirinač koji je sat vremena stajao potopljen u činiji vode. Krčkajte sve oko minut.
Sipajte pileći temeljac i stavite deo povrća. Pustite da provri, smanjite ringlu i poklopite. Kuvajte tako oko 10 minuta pa dodajte ostalu polovinu povrća.
Na kraju dodajte spanać, poklopite i kuvajte još 10 minuta dok pirinač ne upije temeljac i dok ne omekša.
Kad pirinač bude gotov, začinite po ukusu i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)