Ideja za letnji ručak: Pohovane paprike spremljene u rerni
Ništa lakše
Ako vam je potreban još jedan dan da odmorite od stajanja u kuhinji i spremanje obilnog ručka imamo novu ideju za vas.
Pohovane paprike. Spremljene u rerni. Ništa lakše.
U suštini su samo izgovor da još jednom na brzinu spremite nešto ukusno što će da cela porodica da dočeka sa oduševljenjem, jer pohovanom povrću je zaista teško odoleti.
Odlične su i vruće i na sobnoj temperaturi, a ako uz njih poslužite jogurt ili sir, imate kompletan obrok.
Sastojci
- 2 do 3 pečene paprike po osobi
- 2 jaja
- 50 g brašna
- 100 ml tečne pavlake
- 2 pune kašike kisele pavlake
- 150 g sitno izrendanog parmezana
- 50 g prezli
- so i biber prema ukusu
Priprema
Paprike operite i ispecite na roštilju ili u rerni. Ostavite ih da se ohlade zavijene u kesi i prekrivene sa suvom krpom.
Kada ih oljuštite, dobro ih ocedite i kuhinjskim ubrusom utapkajte višak tečnosti.
Umutite jaja sa viljuškom, dodajte kiselu pavlaku i tečnu pavlaku, posolite i pobiberite po ukusu. Smesa bi trebala da bude gušće teksture, kao za palačinke.
U drugoj posudi sipajte brašno, a u treću pomešajte pola-pola prezle i parmezan.
Svaku papriku prvo uvaljate u brašno, potom u smesu od jaja i na kraju ih uvaljate u parmezan i prezlu.
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Na pleh koji ste prethodno papirom za pečenje složite svaku pripremljenu papriku.
Staviti paprike u rernu i peciet ih oko pet do sedam minuta, potom ih okrenite i pecite dodatnih pet do sedam minuta. Budite oprezni da vam ne izgore.
Pečene paprike poslužiti sa sirom ili sa gustim grčkim jogurtom, ili kiselom pavlakom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)