Recept za pica-rolat koji ćete odmah isprobati: Može biti ukusan doručak ili večera

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oduševićete i iznenadne goste jer se jako brzo pravi

Foto: Shutterstock/Marian Weyo

Pica, specijalitet koji dolazi iz Italije, mnogima je jedan od omiljenih obroka.

Italijani su, naravno, majstori za pripremu testa, a kada je reč o nadevu, može se eksperimentisati. Ipak, na našim prostorima domaćice su se dosetile kako da je približe našem stanovništu. I to su uradile tako što su u priču uneli gotove kore umesto testa za picu.

Praktično za rođendane i ostale proslave, u nastavku predstavljamo recept kako da napravite pica-rolat od gotovih kora.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora
  • 250 g šunke
  • 200 g kečapa
  • 250 g rendanog kačkavalja
  • 250 g šampinjona
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1/2 šolje ulja
  • 1/2 šolje kisele vode
  • 1 jaje
  • origano

Priprema:

Pomešajte ulje i kiselu vodu.

Uzmite jednu koru i poprskajte je tom mešavinom. Stavite drugi list preko njega i ređajte fil. Namažite kečap, stavite nekoliko listova šunke (možete da iscepkate ili da je izrendate), kačkavalj, oljuštene i iseckane šampinjone na željene komade, origrano i malo pavlake. Urolajte i premažite ulupanim jajetom i pospite susamom.

Isti postupak uradite i sa ostalim korama. Isecite na krugove i poređajte na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite pola sata na 200 stepeni. Isecite ga dok je topao i poslužite.

Prijatno!

(Telegraf.rs)