Recept za pica-rolat koji ćete odmah isprobati: Može biti ukusan doručak ili večera
Oduševićete i iznenadne goste jer se jako brzo pravi
Pica, specijalitet koji dolazi iz Italije, mnogima je jedan od omiljenih obroka.
Italijani su, naravno, majstori za pripremu testa, a kada je reč o nadevu, može se eksperimentisati. Ipak, na našim prostorima domaćice su se dosetile kako da je približe našem stanovništu. I to su uradile tako što su u priču uneli gotove kore umesto testa za picu.
Praktično za rođendane i ostale proslave, u nastavku predstavljamo recept kako da napravite pica-rolat od gotovih kora.
Sastojci:
- 1 pakovanje kora
- 250 g šunke
- 200 g kečapa
- 250 g rendanog kačkavalja
- 250 g šampinjona
- 2 kašike kisele pavlake
- 1/2 šolje ulja
- 1/2 šolje kisele vode
- 1 jaje
- origano
Priprema:
Pomešajte ulje i kiselu vodu.
Uzmite jednu koru i poprskajte je tom mešavinom. Stavite drugi list preko njega i ređajte fil. Namažite kečap, stavite nekoliko listova šunke (možete da iscepkate ili da je izrendate), kačkavalj, oljuštene i iseckane šampinjone na željene komade, origrano i malo pavlake. Urolajte i premažite ulupanim jajetom i pospite susamom.
Isti postupak uradite i sa ostalim korama. Isecite na krugove i poređajte na pleh za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Pecite pola sata na 200 stepeni. Isecite ga dok je topao i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)