Svima omiljena karbonara: Mnogo brža i jednostavnija verzija
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Nesumnjivo ćete uživati
Foto: Pixabay
Ako nemate puno vremena za pripremu ručka niti sve sastojke, možete napraviti jednostavniju verziju inspiriranu slasnom karbonarom.
Brzo se i lako sprema, a ukus će biti bogat.
Sastojci:
- 400 g špageta
- 125 pavlake za kuvanje
- 60 g parmezana
- parče slanine
- 2-3 čena belog luka
- 2 jaja
- so
- biber
- peršun
- kocka za supu
Priprema:
Naseckajte slaninu na manje komade i stavite je da u dublji taganj da se prži na laganoj vatri oko pet minuta dok ne bude hrskava. Onda je izvadite i ostavite sa strane. Na toj masnoći ćete propržiti beli luk. Stavite i kocku za supu.
U drugoj posudi spremite špagete, pa ih ubacite u ovaj tiganj. Izmućkajte jaja, pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber. Prelijte preko tih špageta i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Poslužite pastu sa komadićima slanine i sa peršunom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)