"Zgužvana pita", idealna za doručak, užinu, predjelo...

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pita u još jednom obliku uvek je dobrodošla

Foto: Shutterstock

Umetnost zvana pita uvek je pravo rešenje za doručak, predjelo, užinu... Ljubiteljima testa pite nikada nije previše i uvek bi da saznaju neki nov recept.

Umeće novih ukusa uz malo kora i nekoliko sastojaka uvek inpiriše, a mi vam predstavljamo još jedan, vrlo jednostavan način za pravljenje ovog jela.

Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 5 jaja
  • 1/2 l jogutra
  • 150 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • šolja sitnog sira
  • so

Priprema: 

Savijte kore kao lepezu ili harmoniku i ređajte ih jednu pored druge.

Umutiti jaja, pa dodajte jogutr, ulje, prašak za pecivo, so i sir.

Sve promešajte, te dobijenim filom polako prelivajte kore.

Viljuškom rasporedite kore praveći fine razmake, da se fil lepo rasporedi i uđe u svaki deo.

Pospite susamom i pecite u rerni zagrejanoj na 250 stepeni oko 30 minuta.

Secite je na kocke ili trouglove i poslužite uz jogurt i kiselo mleko.

(Telegraf.rs)