Sočni svinjski file sa belim lukom: Ručak za tren oka
Prava kulinarska fantazija!
Svinjski file je jelo koje će, ako je spremljeno kako treba, vrlo lako postati omiljeno.
Iako možda izgleda kao da je potrebno više vremena za pripremu svinjskog filea, varate se. Ovo jelo vrlo lako i brzo može biti ručak koji će sve oduševiti. Zato smo za vas pripremili jedan lak i brz recept za svinjski file sa belim lukom.
Sastojci:
- 1 svinjski file
- 50 g putera
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica peršuna, sitno iseckanog
- 1 kašičica majčine dušice, sitno iseckano
- pola kašičice crnog luka u prahu
- so
- biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni.
Dok se rerna greje, svinjski file prebrišite papirnim ubrusom kako biste prikupili višak tečnosti iz njega.
Začinite file sa svih strana solju i biberom i odložite ga sa strane.
U maloj posudi pomešajte puter, peršun, majčinu dušicu, sitno seckani beli luk i crni luk u prahu. Ovu mešavinu ostavite sa strane i stavite ulje da se zagreje na umerenoj temperaturi u tiganju.
U tiganj stavite meso i pržite ga dva-tri minuta sa svake strane. Zatim, sklonite tiganj sa ringle.
Kašikom premažite meso smesom začina i putera.
Ukoliko imate tiganj sa vatrostalnim ručkama, onda meso u tiganju ubacite u rernu da se peče. Ukoliko nemate ovakav tiganj, prebacite meso u posudu za pečenje.
Kada izvadite meso iz rerne, ostavite ga da odstoji pet minuta, pre nego što ga isečete.
(Telegraf.rs)