Ideja za savršen jesenji ručak: Najlakši recept za pohovani karfiol
Jednostavno odličan!
Ovaj recept je idealan za jesenji ručak i sezonu karfiola.
Pohovani karfiol možete da pripremite i kao glavno jelo, koje možete da poslužite uz salatu, ili kao prilog uz meso. Olično ide uz piletinu.
Ne možete da omašite, pohovani karfiol je jednostavno ukusan i odličan.
Sastojci:
- 750 g svežeg karfiola
- 3 jaja
- 100 ml mleka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- po potrebi brašno
- po potrebi ulje
- po ukusu biber
Priprema:
Napunite šerpu vodom i sačekaje da proključa.
U međuvremenu operite karfiol i razdvojite ga na krupne cvetove.
U kipuću vodu ubacite karfiol, potom smanjite temperaturu ringle i ostavite da se povrće kuva, ne duže od pet minuta. Cilj je da karfiol ostane čvrst i da samo malo omekša, ne i da se skuva. Kada se dovoljno kuvao, ocedite ga.
U posebnoj posudi razmutte jaja i dodajte biljni začin i mleko, i dobro umutite.
U dubljem tiganju zagrejte ulje na srednjoj vatri, da ne bude previše vrelo.
Karfiol prvo uvaljajte u brasno, potom umočite u smesu sa jajima, i ponovo uvaljajte u brašno. A zatim, jedan po jedan komad, prebacite u tiganj da se prži.
Okrećite karfiol s vremena na vreme tako da se sa svake strane ispeče do zlatno-braon boje.
Kada je gotov, izvadite ga i ocedite od ulja na papirnom ubrusu, a potom (prema ukusu) možete da ga pospete sa sveže mlevenim biberom.
(Telegraf.rs)