Mimoza salata je neizostavni deo bogate trpeze: Neka gosti uživaju u preukusnom jelu
Slojevita i raskošna, ova salata je omiljena mnogima
Razna slavlja ne mogu proći bez dobro poznatih salata u našem narodu, a jedna od njih je svakako salata mimoza. Ona će i svaki porodični ručak pretvoriti u pravu gozbu.
Njenih varijanti je mnogo, a u nastavku pogledajte jedan od ukusnih recepata za ovu salatu koju morate spremiti prvom prilikom.
Sastojci:
- 3 krompira
- 300 g stišnjene šunke
- 300 g kačkavalja
- 4 jajeta
- 400 ml kisele pavlake
- 200 g majoneza
- začini
Priprema:
Krompir oljuštite i skuvajte, a skuvajte i jaja. Kada budu gotovi, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Za to vreme izrendajte šunku i polovinu količine kačkavalja, a kada se krompir ohladi, izrendajte i njega. Drugu polovinu kačkavalja izrendajte na sitnije rende.
Za ređanje ove salate pripremite veću činiju kako bi se presek salate lakše uočio.
Prvo stavite polovinu rendanog krompira, začinite solju i biberom, pa premažite tanak sloj kisele pavlake. Potom poređajte rendanu šunku i premažite majonezom. Pospite preko svega krupno rendani kačkavalj i dva rendana jajeta. Preko svega sipajte kiselu pavlaku.
Ponovite redosled slaganja sastojaka, a salatu završite sitno rendanim kačkavaljem i dekorišite po želji. Rashladite je lepo i poslužite.
Prijatno!
(Telegraf.rs)