Specijalitet koji ne smete propustiti: Džem od bundeve je pobednik jesenje trpeze

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neodoljiv miris i još lepši ukus

Foto:Shutterstock

Zapravo je pravi propust ako ove sezone ne napravite džem od bundeve, kraljice jeseni.

Za vas smo pripremili jedan jednostavan recept za ovaj džem, koji će vam se sigurno dopasti.

Sastojci:

  • 3 kg bundeve
  • 1000 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • limun

Priprema: 

Operite bundevu, a zatim je ogulite i detaljno očistite od semenki.

Isecite je na kockice i odložite na stranu.

Uzmite jednu veliku šerpu u kojoj ćete ređati bundevu da pokrije dno, pa sipajte oko jedan decilitar vode i kuvajte na visokoj temperaturi oko pet minuta od momenta kada provri.

Voće izmiksati štapnim mikserom, dodati šećer i kuvati na niskoj temperaturi oko sat vremena.

Znaćete da je gotovo, kada probate varjačom da promešate, a da zbog traga iza varjače možete videti dno šerpe.

Prijatno!

(Telegraf.rs)