Kesten-pire podseća na mladost: Poslastica koja svima izmami osmeh na lice
0
Vreme čitanja: oko 1 min.
Ukoliko mu se doda šlag, onda je to dobitna kombinacija
Foto: Shutterstock/waku
Starije generacije vrlo dobro znaju kako izgleda miris pečenog kestena dok šetate ulicama, a mnogi vole i kada se od ovog ploda napravi pire.
U nastavku je recept za kesten-pire koji možete praviti u svojoj kuhinji i koji će imati drugačiji ukus od onog kupovnog.
Sastojci:
- 350 g kestena
- 300 ml vode
- 100 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Kestenje nožem zasecite, pa ispecite u rerni najviše 20 minuta na 200 stepeni. Kada se ispeku, važno je da ih oljuštite i da ih onda stavite u šerpu sa vodom i ekstraktom vanile. Kuvajte oko 25 minuta.
Kada sve bude skuvano, onda izblendajte i držite u tegli ukoliko niste rešeni da odmah poslužite i pojedete. Naravno, nezaobilazan dodatak je i šlag bez kog mnogi ne mogu da zamisle ovaj desert.
Prijatno!
(Telegraf.rs)