Starinska gabon torta: Najlepša poslastica sa čokoladom i lešnicima
Odličan način da se zasladite posle ukusnog obroka
Nema ko neće odoleti ukusnoj čokoladnoj poslastici koja će očarati vaša nepca.
Mnogima je upravo čokolada jedan od omiljenih slatkiša, a kad se uklopi u ukusnu tortu sa orašastim plodovima poput lešnika, onda je recept proveren i zasigurno će se često nalaziti na vašoj trpezi. Jedna od takvih torti je i gabon torta.
Sastojci:
- 12 jaja
- 400 g šećera u prahu
- 400 g margarina
- 250 g čokolade za kuvanje
- 3 kašika šećera
- 300 g mlevenih lešnika
- 3 kašike brašna
- čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Odvojte belanca od žumanca, pa žumanca mikserom umutite na pari sa šećerom u prahu. U posebnoj činiji umutite margarin, a čokoladu za kuvanje takođe posebno otopite na pari.
Kada su se žumanca umutila, sjedinite ih sa margarinom i čokoladom. Dobro, ali lagano promešajte i odvojte sa strane u posebnoj činiji pet kašika ove smese.
Četiri belanceta umutite sa kašikom šećera, pa polako dodajte 100 grama mlevenih lešnika, kašiku brašna i kašiku umućenih žumanaca od smese koju ste odvojili sa strane.
Dobijenu smesu sa koru sipajte u pleh koji ste obložili papirom za pečenje i pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Isto sve ponovite još dva puta kako biste dobili tri kore.
Fil od žumanaca podelite na tri dela i filujte ispečene kore. Ukrasite po želji i rendanom čokoladom.
Prijatno!
(Telegraf.rs)