Zapečena pasta prste da poližeš: Ukusan ručak sa mesom i povrćem
Jelo u čijoj pripremi ne možete pogrešiti
Pasta i generalno testenine su jedno od omiljenih jela u našem narodu i retko ko može da im odoli. U nastavku se nalazi recept za zapečenu pastu sa piletinom i povrćem koji će zadovoljiti svačija čula.
Sastojci:
- 1 kesa makarona (450 grama)
- 300 g pilećeg mesa
- 200 ml pavlake za kuvanje
- pola glavice crnog luka
- pola šargarepe
- mešavina suvog začina
- so, biber
- čeri paradajz
- 200 g kačkavalja
- pola kriške mladog sira
- 1 šaka graška
Priprema:
Makarone skuvajte u slanoj vodi prema uputstvu sa kese. Procedite ih i ostavite sa strane.
U međuvremenu dok se kuvaju, iseckajte crni luk i šargarepu i prodinstajte. Pileće meso isecite na komade željene veličine pa ubacite i njega da se dinsta. Kada promeni boji, ubacite grašak i isključite ringlu.
Potom u tepsiju u kojoj planirate da pečete jelo sipajte piletinu iz tiganja i skuvane makarone. U njoj treba da promešate sve sastojke, pa ako procenite da vam je tepsija za to mala, uzmite onda neku veću činiju.
Dakle, onda u činiju sa piletinom i makarona ubacite izmrvljeni sir, malo rendanog kačkavalja, malo pavlake za kuvanje i začine. Sve dobro promešajte i stavite u rernu na pečenje oko 25 minuta na 180 stepeni.
Kada vidite da se polako hvata "korica" na makaronama, izvadite iz rerne i sipajte ostatak pavlake i rendanog kačkavalja. Potom isecite i čeri paradajz (može i običan) i ukrasite jelo. Bitno je da se ne otopi ceo kačkavalj, kao i da bude sočno jelo odnosno da ne upiju makarone svu pavlaku.
Poslužite uz salatu.
Prijatno!
(Telegraf.rs)