Restoranski restovan krompir: Napravite brzo najukusniji prilog za ručak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj prilog nepogrešivo ide uz sve vrste mesa i salata, a nekada je dovoljan i sam po sebi

Foto: Printscreen/Youtube/Silvana's Kitchen

Restovan krompir je možda recept za možda i najjednostavnije jelo koje ćete ikada da spremite, ali je uvek nepogrešivo dobro.

Ovaj prilog nepogrešivo ide uz sve vrste mesa i salata, a nekada je dovoljan i sam po sebi.

Nekada je bio redovan gost na trpezama naših starijih, a danas se sve ređi, iako je potrebno veoma malo veštine i vremena za njegovu pripremu.

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 2 crna luka
  • 6 kašika ulja
  • 1 kašika slatke paprike

Priprema:

Stavite dobro opran, ceo i neoljušten krompir da se kuva. Ne dozvolite da skroz omekša i da počne da se raspada.

Ocedite ga, oljuštite i isecite na krupnije kocke (komade).

U tiganju zagrejte ulje, potom propržite crni luk isečen na rebarca dok ne omekša.

Zatim dodajte krompir i posolite i pobiberite. Neka se malo proprži sa lukom.

Kada počne da se "osipa" u tiganju pospite slatku papriku, potom sipajte malo vode i dobro promešajte.

Ostavite krompir na vatri kratko vreme dok voda ne ispari, uz povremeno mešanje.

Poslužite krompir kao prilog ili uz salatu kao glavno jelo.

Prijatno! 

(Telegraf.rs)