Restoranski restovan krompir: Napravite brzo najukusniji prilog za ručak
Ovaj prilog nepogrešivo ide uz sve vrste mesa i salata, a nekada je dovoljan i sam po sebi
Restovan krompir je možda recept za možda i najjednostavnije jelo koje ćete ikada da spremite, ali je uvek nepogrešivo dobro.
Ovaj prilog nepogrešivo ide uz sve vrste mesa i salata, a nekada je dovoljan i sam po sebi.
Nekada je bio redovan gost na trpezama naših starijih, a danas se sve ređi, iako je potrebno veoma malo veštine i vremena za njegovu pripremu.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 2 crna luka
- 6 kašika ulja
- 1 kašika slatke paprike
Priprema:
Stavite dobro opran, ceo i neoljušten krompir da se kuva. Ne dozvolite da skroz omekša i da počne da se raspada.
Ocedite ga, oljuštite i isecite na krupnije kocke (komade).
U tiganju zagrejte ulje, potom propržite crni luk isečen na rebarca dok ne omekša.
Zatim dodajte krompir i posolite i pobiberite. Neka se malo proprži sa lukom.
Kada počne da se "osipa" u tiganju pospite slatku papriku, potom sipajte malo vode i dobro promešajte.
Ostavite krompir na vatri kratko vreme dok voda ne ispari, uz povremeno mešanje.
Poslužite krompir kao prilog ili uz salatu kao glavno jelo.
Prijatno!
(Telegraf.rs)