Pašteta od sardine: Ekonomičan, a izdašan namaz

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ukusan doručak i brzu užinu

Foto: Shutterstock

Doručak je mnogima najvažniji obrok, pa je poželjno birati domaće sastojke za njega. Zato vam predlažemo recept za posnu paštetu od sardine, koju lično možete spremiti, pažljivo birajući omiljene sastojke.

Kako se sprema posna pašteta od sardine?

Sastojci: 

  • 100g susama
  • 100 g biljnog margarina za mazanje
  • 2 konzerve sardina
  • malo bibera
  • suvi biljni začin
  • kašika paradajz pelaza
  • kašičica senfa

Priprema: 

Susam na suvom tiganju ispecite i sameljite.

Sardinu očistite od centralnog koščanog dela.

Sve sastojke lepo umutite mikserom da dobijete ujednačenu smesu.

Po želji, dodajte sveže listove peršuna.

Prijatno!

(Telegraf.rs)