Svinjski file sa suvim šljivama kome još niko nije odoleo: Ovaj recept je put do svačijeg srca

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Spoj ukusa koji je nesvakidašnji, jednostavan, a odličan

Foto: Shutterstock

Svinjski file na koji god način da pripremite, pa čak i uz jednostavne priloge, može biti idealan ručak.

No, ako vam je već dosadila vaša paleta ukusa u poslednje vreme i želite da probate nešto drugačije, a da vam ne oduzima mnogo vremena za spremanje i traganje za neobičnim namirnicama, ovo je recept za vas. Spremite se da vas svinjski file sa suvim šljivama obori s nogu.

Sastojci za svinjski file sa suvim šljivama:

  • 600 g svinjskog filea
  • 6 suvih šljiva
  • srednja glavica crnog luka
  • čaša belog vina, oko 200 ml
  • pola kašičice vegete
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • začini: so i biber

Priprema svinjskog filea sa suvim šljivama:

U jednu činiju stavite suve šljive i prelijte ih vinom. Njih ostavite da upijaju vino dok ne dođe red da ih spojite sa mesom.

Isecite file na kocke i začinite ih sa obe strane.

Luk iseckajte na kockice i stavite da se dinsta. Birajte dublju šerpu kako ulje ne bi prštalo po okolini.

Kada se izdinsta, file ubacite i okrećite na minut prženja.

Kada ih okrenete dva puta, dodajte vino i šljive.

Ostavite da se zajedno krčka par minuta, pa dodajte pavlaku za kuvanje i pola kašičice vegete.

Kada se zgusne, jelo je gotovo.

Prijatno!

(Ona.rs)