Bez muke napravite holondez sos sa hrskavom piletinom: Spoj koji se ne propušta

M. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Napraviće ravnotežu kod težih jela

Foto: Shutterstock

Holandez sos je veoma specifičan dodatak vašem jelu i tu je da napravi savršen balans kada je u pitanju jača hrana. Zbog lagane i veoma ukusne strukture, holandez sos se često priprema i za doručak, branč i ručak.

Ovoga puta holandez sos spremamo uz piletinu, koja će naglasiti najfinije ukuse ovog sosa, navodi "Thespruceeats.com".

Pripremite se za recept koji će vas oduševiti.

Sastojci za holandez sos sa piletinom:

Za sos:

  • 4 velika žumanceta
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1/3 vode
  • 1 šolja rastopljenog putera
  • so

Za piletinu:

  • 2 pileća prsa
  • 1 srednja glavica crnog luka, iseckana na kockic
  • kašičica soli
  • malo bibera

Priprema holandez sosa sa piletinom:

Piletinu posolite i zabiberite po ukusu i stavite je da se prži na srednjoj vatri. Ubacite luk da se piletina prži zajedno sa njim.

Za pripremu sosa će vam biti potrebna jedna činija i i šerpica. Holandez sos se pravi na pari, pa u šerpicu sipajte vodu i preko stavite činiju.

Umutite žumanca sa malo limunovog soka. Stavite da se zagreje voda, ali da ne proključa.

Neprekidno mutite dva minuta, dok se jaja ne zagreju i ne postaju sve gušća. Dozirano sipajte rastopljeni puter, mešajući i dalje.

Sklonite sa vatre i dodajte malo soli i bibera po ukusu.

Servirajte piletinu preko koje ćete preliti ovaj sos.

(Ona.rs)