Domaćinski uštipci sa jogurtom: Recept koji svako može da spremi

B. P.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Osvojiće vas i na osnovu mirisa ali i naravno ukusa

Foto: Shutterstock/V.Dr

Kada dođemo kod bake pa nam napravi one prave domaćinske uštipke, ne postoji ništa lepše za doručak. Iako možda deluje naporno da se oni spreme, to i ne mora biti tako. Recept za domaćinske uštipke je zaista jednostavan, a za njihovu pripremu vam neće biti potrebno mnogo truda.

Sastojci za domaćinske uštipke:

  • 2 jaja
  • 300 g brašna
  • 2 čaše jogurta
  • pola kesice praška za pecivo
  • malo soli
  • 1 kašičica šećera

Priprema domaćinskih uštipaka:

Dobro umutite jaja, pa postepeno uz neprestano mešanje, dodajte jogurt, šećer i malo soli. Mešajte dok se sve ne sjedini pa dodajte polako brašno u koje ste sipali prašak za pecivo. Mešajte dok ne dobijete glatko testo.

Najbolje je da ostavite testo sa strane oko pola sata da odstoji.

U šerpu ili tiganj sipajte malo veću količinu ulja i pustite da se dobro zagreje. Kašikom uzimajte testo iz činije i stavljajte u zagrejano ulje. Možete koristiti i kašičicu ili neki drugi kuhinjski alat, u zavisnosti kolike veličine želite da vam budu uštipci.

Pržite ih sa svih strana dok ne dobiju lepu, zlatkastu boju. Kada budu gotovi, iz tiganja ih odlažite na tanjir koji ste obložili ubrusom kako bi se upio višak ulja.

Spremni su za konzumaciju, a možete ih jesti uz krišku sira, paradajz i suhomesnatim proizvodima, ali se i možete zasladiti i pojesti ih sa džemom.

Prijatno!

(Ona.rs)