Keks-torta je najbrži slatkiš koji možete napraviti: Brzinska i laka priprema oduševiće svaku domaćicu
Osim toga, i ukus joj je savršen
Brza i izdašna, keks-torta je uvek ekspresna opcija kada hitro treba da se spremi slatkiš, kada dolaze nenajavljeni gosti.
Recept za keks-tortu može da primeni svako, a pošto idu najosnovniji sastojci koje svi vole, onda će se i ova poslastica svima dopasti.
Sastojci za keks tortu:
- 500 g keksa
- 500 ml mleka
- 1 puding od čokolade
- 1 margarin
- 130 g šećera u prahu
- 150 g mlečne čokolade
Priprema keks torte:
Prema uputstvima skuvajte puding u mleku, pa dok je još topao, ubacite mu izlomljenu čokoladu. Mešajte dok se komadi čokolade ne otope, pa ostavite sa strane da se ohladi. Ukoliko želite, možete ostaviti i neki komad čokolade neotopljen za slučaj da volite da osetite čokoladu.
Dok se to hladi, margarin koji je odstojao na sobnoj temperaturi i šećer u prahu umutite mikserom i dodajte u ohlađen puding. Dobro promešajte.
Komade keksa natapajte u toplo mleko i slažite u poslužavnik u kom ćete poslužiti tortu. Preko keksa sipajte trećinu fila, poravnajte pa ređajte istim redosledom - keks pa fil i sve dok ne potrošite sav materijal.
Ukoliko vam ipak ostane malo fila, možete je ukrasiti ili eventualno ukrasiti umućenim šlagom. Po želji je možete dodatno ukrasiti rendanom čokoladom. Ostavite je u frižideru najmanje dva sata da se lepo stegne.
Prijatno!
(Ona.rs)